IPL definitief ontharen Groningen
(wordt ook wel laseren genoemd)

Altijd beachproof met mooie benen en bikinilijn, zonder ongewenst haar. Meer dan 12 jaar ervaring met IPL!

Ongewenst haar

Elke dag maak je je zorgen over ongewenst haar, of in het gezicht, of op je benen, bikinilijn enzovoort, je wilt op en top vrouw zijn en vrouw voelen en daar wil je geen ongewenst haar bij. Ook als man zijnde wil je geen behaarde rug. Harsen is pijnlijk en kost je te veel tijd en even later is alles weer terug. Dit vraagt maar om 1 oplossing: IPL ontharen, in de volksmond ook wel Laseren genoemd. Dit betekent elke dag zonder scheren en harsen, schaamteloos en zorgeloos de deur uit en op het strand.

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Door middel van een hoog krachtige lichtflits, dat direct op de huid wordt gericht zal (vrijwel pijnloos) bijna alle ongewenste lichaamsbeharing inclusief haarzakje vernietigd worden.

Normaal gesproken bevindt slechts 20 á 30 procent van het haar zich in de groeifase. Dit betekent dus dat ook hooguit 20 á 30 procent van het haar na 1 behandeling behandeld is. Daarom zijn er meerdere behandelingen ( 6 á 8 of soms wel meer) nodig, met een tussentijd van 1 tot 2 maanden om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 keer is behandeld. Huidtype en haarkleur zijn mede bepalend. Hoewel het permanent ontharen wordt genoemd, is 100% helaas nog niet bereikbaar, met geen enkele IPL machine die nu op de markt is.

IPL is dus de oplossing voor ongewenst haar op de bovenlip, kin, tussen de ogen, oksels, bikinilijn, benen en voor mannen vaak de rug en schouders.Permanent ontharen bieden wij al jaren aan in onze salon. Wij hebben de techniek (3 verschillende soorten IPL machines) en de kennis ervoor in huis. Permanent ontharen is veilig, betrouwbaar en bij ons betaalbaar! Wij willen een hoge kwaliteit leveren voor een eerlijke prijs.

IPL is dus de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing, zowel bij mannen als bij vrouwen. Dus als u last heeft van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, zoals bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn, benen, rug en schouders (dit laatste vooral bij mannen) dan nodigen wij u uit om verder te lezen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk ?

Stap 1

U krijgt een gratis intake, hierin krijgt u een uitleg over IPL. Samen wordt met u besproken wat uw wensen zijn en wat u van ons kunt verwachten. Wij maken gebruik van een intake-formulier waarin afspraken worden vastgelegd. Tevens wordt u huid gecontroleerd op oneffenheden of pigmentvlekken e.d.Na de intake kunt u alsnog beslissen of u door wilt gaan.

Stap 2

U kunt plaats nemen in de behandelstoel en uw schoonheidsspecialiste controleert of er nog haartjes afgeschoren moeten worden. (We adviseren om de dag van te voren het te behandelen gebied te scheren)

Stap 3

Op het te behandelen gebied wordt een koude gel aangebracht. Dit ter geleiding van de flits en de huid wordt gekoeld.

Stap 4

U krijgt een beschermende bril aangereikt en de schoonheidsspecialiste begint met het “flitsen”.

Stap 5

De gel wordt verwijderd en uw huid gereinigd met een kompres.

Onze IPL behandelingen en prijzen

Wij hanteren een fair policy, na 10 behandelingen wordt de prijs in uw voordeel aangepast.

Gezicht:

Bovenlip

€30,15

Wenkbrauw tussenstuk

€17,90

Kin

€37,50

Wangen

€36,50

Combinatie bovenlip en kin

€62,50

Bovenlichaam vrouw / man:

Oksels

€45,95

Hals

€35,75

Nek

€35,75

Schouders

€66,35

Borsten vrouw (incl. tepelhof)

€27,60

Man:

Borst man

€76,55

Bovenrug man

€76,55

Hele rug man

€142,85

Hele rug man incl. schouders

€199,75

Vrouw onderlichaam:

Bikinilijn

€46,50

Hele bikinilijn incl schaamstreek

€67,50

Bovenbenen excl. bikinilijn

€153,05

Onderbenen

€153,05

Hele benen (excl. bikinilijn)

€300,95

Combinaties:

Bikinilijn + oksels + onderbenen

€235,-

Hele rug man incl. schouders

€188,75

Combinatie bovenlip en kin

€62,50

Gedetailleerde uitleg:

Elke haar bestaat uit dood hoornmateriaal dat vanuit een haarzakje groeit. In de haren bevindt zich melanine, in de een meer dan de andere. Melanine is het pigment dat huid, haar en ogen kleur geeft. Er zijn 2 typen, eumelanine en feomelanine. Eumelanine is donkerbruin tot zwart en niet in water oplosbaar, wat we vinden we in donker haar. De in het haar aanwezige hoeveelheid eumelanine is mede bepalend voor het slagen van een behandeling. In blond en rood haar bevindt zich geen eumelanine maar feomelanine. Daarom werkt een IPL hierop meestal niet. Wanneer een haar zich in de groeifase bevindt, is de eumelanine het sterkst aanwezig. bepalend voor het resultaat.

Daarom zijn alleen de haren die zich in de groeifase bevinden vatbaar voor het licht van een IPL. Het proces van ontharen met de IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht aan de haar afgegeven hitte-energie. De lichtenergie afgegeven door de IPL wordt aangetrokken en opgenomen door het haarpigment eumelanine en vervolgens naar de haarwortel geleid. Deze wordt dan vernietigd.  Normaal gesproken bevindt slechts 20 á 30 procent van het haar zich in de groeifase. Dit betekent dus dat ook hooguit 20 á 30 procent van het haar na 1 behandeling behandeld is. Daarom zijn er meerdere behandelingen ( 6 á 8 of soms wel meer) nodig, met een tussentijd van 1 tot 2 maanden om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 keer is behandeld. Huidtype, haarkleur en diepte van het haarzakje in de huid zijn bepalend voor resultaat.

Veel gestelde vragen over IPL

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn daarom tussen de 6 en 8 behandelingen nodig om een permanent resultaat te bereiken. Het kan dus zijn dat er een paar behandelingen extra nodig zijn. De tussenpozen verschillen per persoon, maar liggen tussen de 4 tot 8 weken gemiddeld.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit ligt aan de grote van het oppervlak wat behandeld moet worden. Met elke flits van de IPL wordt een gebied van 45,8 x 10,8 mm behandeld. Een paar onderbenen of de rug van een man kunnen veelal binnen een half uur behandeld worden, kleinere oppervlakten zoals bijvoorbeeld bovenlip gaan natuurlijk nog veel sneller.

Voorbereiding voor een behandeling

- 2 weken voortijd dus niet in de zon of sunblock gebruiken
- 4 weken voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharingscreme gebruiken
- 4 weken voortijd niet zonnen onder een zonnebank
- De huid dient schoon en puur te zijn. Gebruik daarom voor de behandeling geen make up, dagcrème, deodorant, bodylotion op de te behandelen gebieden.Direct na de behandeling mag u ook geen deodorant gebruiken.

Studies en keuringen

Wetenschappelijke studies in de USA hebben aangetoond dat 70% van de personen die 4 behandelingen met een interval van 1 maand hebben gehad, na 8 maanden al heel tevreden is met het tot dan toe behaalde resultaat. Ook zijn er in Amerika uitgebreide klinische studies gedaan naar het IPL systeem voor definitief ontharen. Ons apparatuur heeft naast de nodige CE keuringen en een FDA keuring (usa) ook een T.U.V. keuring !!

Zijn er uitzonderingen?

Wetenschappelijke studies in de USA hebben aangetoond dat 70% van de personen die 4 behandelingen met een interval van 1 maand hebben gehad, na 8 maanden al heel tevreden is met het tot dan toe behaalde resultaat. Ook zijn er in Amerika uitgebreide klinische studies gedaan naar het IPL systeem voor definitief ontharen. Ons apparatuur heeft naast de nodige CE keuringen en een FDA keuring (usa) ook een T.U.V. keuring !!

Is het veilig??

Ja, IPL is bij ons volledig veilig. Het licht dringt tot slechts enkele millimeters diepte in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit wordt het licht omgezet in warmte en doet het dus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren beschadigd raken die vlakbij de de haarzakjes liggen. En onze schoonheidsspecialistes zijn ervaren en geschoold.

Is het pijnlijk?

Wanneer de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. Ook kan na de behandeling enige roodheid ontstaan. Als deze er is verdwijnt het al snel, meestal binnen enkele uren en het is niet hinderlijk.

Kan ik zonnebaden of onder de zonnebank?

Vanaf ongeveer 3-4 weken voor de behandeling en tijdens de gehele kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Als zoncontact onvermijdelijk is bevelen wij een zonnebrandcreme aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock). Deze is ook bij ons verkrijgbaar.Na afloop van de kuur moet u nog ca. 2 a 3 week wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon. Volgt u dit advies niet op dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonne-allergie (jeukende rode bultjes).

Hoe zit het met zelfbruiningscrémes?

Het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Moedervlekken

Behandelen op moedervlekken is mogelijk, mits deze "rustig" zijn en niet groeien. Voor alle veiligheid behandelen wij echter geen moedervlekken.

Mag ik direct na de behandeling deodorant gebruiken?

Nee, we raden aan daar minstens een halve dag mee te wachten tot de huid weer rustig is. Wij bevelen aan om de Causaal Deodorant van Medex (bij ons verkrijgbaar) te gaan gebruiken. Wanneer u deze 1 keer per week opbrengt, is dit voldoende voor de rest van de week. Ook dus erg praktisch!!

Hoe snel zie je resultaat?

Voor mannen en vrouwen?

De IPL behandelingen zijn uiteraard zowel geschikt voor vrouwen als voor mannen van lichte tot een gekleurde huid. Heel erg donkere huid is niet te behandelen, omdat de huid zelf het licht absorbeert.De IPL behandelingen zijn voor mensen van alle leeftijden geschikt. Bij hele jonge mensen is het lichaam misschien nog maar net begonnen de haren te laten groeien. Ontharen kan dan wel, maar is veel minder zinvol.

Wanneer ontharen we niet met IPL?

Bij: epilepsie, zwangerschap en borstvoeding, koorts of infecties, pacemaker, gordelroos, verse operatielittekens, kanker, metalen in of onder de huid waar we behandelen, tatoeages. Bij b.v. exceem en psoriasis ontharen we wel, waarbij de actieve plekken absoluut vermeden worden.

Waarom de IPL goedgekeurde flitslichttechniek van Schoonheidssalon Diana Viet?

Onze geschoolde IPL schoonheidsspecialistes  kunnen u een goed advies geven over het ontharen met de IPL-techniek. Dit gebeurt tijdens het intakegesprek. Onze apparatuur heeft de nieuwste 2008-technologie en heeft naast de nodige CE keuringen ook een T.U.V. Keuring en vooral niet te vergeten een amerikaanse FDA keuring, wat garant staat voor veiligheid en betrouwbaarheid, maar ook aangetoonde werking.

Tevens kunnen wij u zeer gunstige prijzen aanbieden.  Bepaalde behandelingen worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Belt u ons voor informatie.

De behandelde haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek zitten.Men moet dus even geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft. Eerste resultaten wordt vaak waargenomen na 4 behandelingen, toch zijn meer behandelingen bijna altijd noodzakelijk voor langdurig resultaat.

huidbehandeling
afhankelijk van gekozen behandeling
vanaf €17,90
Pagina delen:
Deze behandeling delen:

Uw schoonheidssalon in de provincie Groningen. Wij zijn makkelijk te bereiken vanaf Groningen, Haren, Hoogezand, Sappemeer, Kolham, Zuidbroek, Zuidlaren, Veendam, Froombosch, Slochteren, Siddeburen en Harkstede.